HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Dit is Velox Nieuws Velox en New Business Radio lanceren radio programma Meesters in de Bouw
NIEUWS
13 december 2022 / 4

Velox en New Business Radio lanceren radio programma Meesters in de Bouw

Meesters in de bouw is vanaf 16 december elke vrijdag te horen tussen 15:00 en 16:00

In Meesters in de Bouw nemen Paul Laseur en Arno Doornenbal luisteraars mee in belangrijke lessen uit de bouw en techniek. Ze praten met kopstukken, experts en specialisten over maatschappelijke onderwerpen zoals het personeelstekort, het woningtekort en de energietransitie.

Phillip van Nieuwehuizen

In de eerste uitzending staan de uitdagingen zoals de stijgende energie- en grondstofprijzen, het aanhoudende personeelstekort en digitale transformatie in de sector centraal. Hierover gaat Paul Laseur in gesprek met Philip van Nieuwehuizen, president bij het European Builders Confederation (EBC) en voorzitter van de vereniging MKB bouw en infra.

Presentatoren Paul Laseur en Arno Doornenbal

Presentator van het programma is Paul Laseur. Hij was jarenlang beurscommentator in de vroege ochtend en presenteerde uiteenlopende praatprogramma’s over het bedrijfsleven, ondernemerschap en de bouw. Eerder werkte hij voor NOS, RTL en BBC en verscheen regelmatig op televisie. ‘De bouw is een cruciale sector voor de Nederlandse economie en samenleving. Wonen, werken, mobiliteit, recreatie: de bouw maakt het allemaal mogelijk. Geweldig om nu elke vrijdagmiddag een uur lang in gesprek te gaan met echte makers.’ Aldus Paul Laseur.

Ook Arno Doornenbal, Employer Brand Specialist bij Velox is presentator van het programma. Met een achtergrond in arbeidsbemiddeling, technische opleidingen, dienstverlening en media besloot Arno eerder dit jaar om zijn kennis en expertise in te zetten bij Velox. Doornenbal: “Met deze stap geven we de bouw als het ware een geluid. Wat begon met een podcast mondt nu uit in een echt radioprogramma. Met Meesters in de Bouw vertellen we verhalen uit hele projectketen”.

Programma Meesters in de Bouw

In ‘Meesters in de Bouw’ neemt Velox luisteraars mee in belangrijke lessen uit grootschalige bouwprojecten zoals de Schiphol A-pier, de Erasmus Universiteit MFO II en de gebiedsontwikkeling Oostenburg in Amsterdam. Ook komen belangrijke trends en thema’s als personeelstekort, duurzaamheid, en het woningtekort aan bod.

New Business Radio

Jaco Bal, directeur van De Radiofabriek: “Op New Business Radio hoor je dagelijks ondernemende verhalen vanuit alle sectoren en branches. Erg mooi dat we vanaf nu ook met ‘Meesters in de Bouw’ wekelijks een eigen radioprogramma voor en door de bouwsector kunnen faciliteren. Vanuit New Business Radio bieden wij een platform om zakelijk Nederland met elkaar te verbinden met thema’s als innovatie en duurzaamheid. Met onze nieuwe presentatoren Paul Laseur en Arno Doornenbal gaan we zeker mooie verbindingen in de bouw creëren”.

Podcast

Na afloop van de uitzending is het programma ook als podcast terug te luisteren via de bekende podcastkanalen.
Arno: "Met deze stap geven we de bouw als het ware een geluid"

Personeelstekort, woningtekort en energietransitie

Op deze thema's maken wij het verschil

Als projectbureau bevinden wij ons middenin de projectketen. Het woningtekort, personeelstekort en de energietransitie zien wij als een gezamenlijke uitdaging, waarbij we als Velox onze kennis van duurzaam bouwen, nieuwste technieken, HR en de inzet van personeel bij elkaar brengen. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Tessa Dijkkamp