HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Dit is Velox Nieuws Van 16 naar 17,5 duizend vacatures in de bouw
NIEUWS
19 mei 2021

Van 16 naar 17,5 duizend vacatures in de bouw

''Personeelstekort in de bouw neemt fors toe'', kopte Cobouw gisteren. Het aantal openstaande vacatures in de bouw loopt opnieuw fors op. In het vierde kwartaal van 2020 stonden er nog 15.900 vacatures open, in het eerste kwartaal van dit jaar zijn dat er al 17.500. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De bouw is een van de sectoren waar de meeste banen bijkwamen. Het gaat om ruim 2.000 banen extra, terwijl er in sommige sectoren (zoals handel, vervoer en horeca) een forse afname zichtbaar is.

De vacaturegraad nam ook fors toe. In het vierde kwartaal van 2020 stond deze nog op 46, een kwartaal later al op 54. Dat betekent dat er 54 vacatures waren op duizend werknemersbanen.

Fors meer flexwerkers

Er kwamen ook veel flexwerkers bij in het eerste kwartaal. Vooral het aantal flexibele hulpkrachten in de bouw en industrie nam toe: met 51 procent ten opzichte van een jaar eerder. Terwijl er in 2020 nog 8.900 flexibele hulpkrachten waren, zijn dat er een jaar later 12.300. 

Een UTA-professional binnen de bouw nodig voor je project? Neem contact op met een van onze consultants

Vertrouwen neemt toe

Het ondernemersvertrouwen in de bouw is ook toegenomen van 12,1 punten in het eerste kwartaal van 2021 tot 14,3 in het tweede kwartaal. Deze is zelfs het hoogst van alle bedrijfstakken.


Bron: cobouw

In sommige sectoren een forse afname qua aantal vacatures, maar in de bouw zeker niet

Personeelstekort, woningtekort en energietransitie

Op deze thema's maken wij het verschil

Als projectbureau bevinden wij ons middenin de projectketen. Het woningtekort, personeelstekort en de energietransitie zien wij als een gezamenlijke uitdaging, waarbij we als Velox onze kennis van duurzaam bouwen, nieuwste technieken, HR en de inzet van personeel bij elkaar brengen. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld