NIEUWS
13 mei 2019

‘Proef met geluidsarme woning tegen vliegtuiglawaai’

De gemeente Haarlemmermeer start een proef met innovatieve, supergeluidsarme woningen die de groei van Schiphol mogelijk moeten maken. De woningen krijgen onder andere: overdekte balkons, schuine daken en absorberende groene gevels.

Dat schrijft de Telegraaf. Volgens Haarlemmermeer is geluidsarm bouwen het antwoord op de slepende groeidiscussie rond Schiphol.

“Door huizen anders te positioneren, met schuine daken, absorberende groene gevels, overdekte balkons en loggia’s is er minder geluid en dus minder overlast”, zegt bouwkundige Martijn Lugten, die hierop promoveerde aan de universiteit van Cambridge, tegen de Telegraaf.

Gemeenten rond Schiphol willen veel woningen bouwen, maar zitten steeds dichter tegen aanvliegroutes aan. De gemeente Haarlemmermeer wil binnen een jaar de eerste proefhuizen neerzetten rond de luchthaven.

Bron: Cobouw.nl

NIEUW: HET VELOX MAGAZINE!

Lees meer ontwikkelingen in ons gloednieuwe magazine!

Vergaar nieuwe inzichten en lees ervaringen van bouwkundig Werkvoorbereiders, een Uitvoerder W en een Projectleider infra. Leer (het team van) Velox beter kennen. En kom meer te weten over toonaangevende, Nederlandse projecten!


Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld