NIEUWS
03 februari 2020

NEWSFLASH // Een slechtere gezondheid door flexibel werk? Het CBS toont het tegendeel aan!

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onderzoek gedaan naar flexibel werken. En niet zomaar een onderzoek: er zijn maar liefst 112.000 deelnemers voor een periode van minimaal 2 tot maximaal 10 (!) jaar gevolgd.

Het onderzoek beantwoordt onder andere de prangende vraag: zorgt flexibel werken voor meer stress en een slechtere gezondheid?

Deze 4 factoren werden meegenomen:

  • Baanonzekerheid 
  • Slechtere secundaire arbeidsvoorwaarden 
  • Gebrek aan training
  • Gebrek aan doorgroeimogelijkheden

Het tegendeel blijkt waar te zijn! De gezondheid van mensen met een flexibel contract ontwikkelt zich ongeveer hetzelfde als van mensen met een vast contract. Wellicht zijn de verschillen minimaal, maar 53 procent van de flexwerkers ging zich na verloop van tijd minder gezond voelen ten opzichte van 54 procent van de vast medewerkers. Hierbij heeft het flexibel werken dus zelfs een (heel) klein streepje voor.

Een andere interessante uitkomst: werkenden voelen zich over het algemeen gezonder dan mensen zonder werk. Deze groep is zelfs uitermate positief; 90 procent van de werkenden beoordeelde zijn eigen gezondheid als goed, zeer goed of zelfs uitstekend.

Bij Velox zien we flexibel werken in deze nieuwe, veranderende wereld echt als een kans voor onze professionals om keer op keer onderdeel te zijn van de meest inspirerende projecten. En hier de vrije keuze in te houden. Wel vinden wij het belangrijk om doorlopend contact te houden met onze professionals om zo de ontwikkeling, ambitie en prestaties in kaart te brengen. Door onze betrokken, persoonlijke en ondersteunende werkwijze zorgen we dat onze professionals het te gek vinden om bij ons te werken!

Benieuwd naar het onderzoek van het CBS? Klik op de button! 

Bron: CBS

Meer nieuws