HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
NIEUWS
02 augustus 2021

Nederlands grootste woningontwikkelaars op een rij

Ondertussen is het bij zo'n beetje iedere volwassen Nederlander geen nieuws meer: er is een groot woningtekort in Nederland. Er moeten woningen bij. Veel woningen. Maar welke ontwikkelaars zullen daar de meeste bijdrage aan leveren? Het Kadaster zocht het uit en Cobouw zetten ze op een rij.

De grootste twintig projectontwikkelaars worden steeds dominanter op de koopwoningmarkt. Een kwart van de verkochte nieuwbouwwoningen werd vorig jaar op een van hun bouwkavels gebouwd. 

De twintig grootste ontwikkelaars verkochten vorig jaar gezamenlijk ruim 8.500 nieuwbouwkavels, 26 procent van het totaal aantal koopwoningen. In 2016 verkochten dezelfde partijen nog iets meer dan zesduizend nieuwbouwkavels, dat was goed voor 22 procent van de markt voor koopwoningen.

*De nieuwbouw die plaatsvindt op grond van gemeenten of op grond van verschillende partijen wordt buiten beschouwing gelaten. Het aantal verkochte nieuwbouwkavels dat uit het onderzoek komt, is voor de meeste bedrijven in de top 20 dus niet het totale aantal verkochte kavels en woningen.

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld