NIEUWS
10 maart 2021

Met 215 meter de hoogste toren van de Benelux

Beeld: Rijnmond

Sinds deze week heeft Nederland een andere hoogste toren van het land. Tot 10 maart was de Maastoren de hoogste, maar de Rotterdamse Zalmhaventoren heeft 'm ingehaald. Op dit moment is de toren 165 meter hoog. Daar komt nog 50 meter bij de komende tijd.

Een app die toont wat het resultaat van een bouwproject wordt

Rotterdam grijpt het moment aan om een app te lanceren. "Daarmee kun je in de toekomst op je telefoon zien hoe bouwprojecten eruit komen te zien", vertelt wethouder Bas Kurvers. Hij hoopt dat mensen meer betrokken raken bij bouwprojecten. "Het is belangrijk om mensen mee te nemen in een project. De techniek is er inmiddels klaar voor om via je telefoon te laten zien wat er gebouwd wordt."

De app, te vinden via Bouwen aan Rotterdam, is de eerste in Nederland die bouwprojecten via zogeheten augmented reality beschikbaar maakt.

Maar voor wie al in de startblokken staat om met de telefoon naar de Zalmhaventoren te gaan, is het nog even wachten. Door de huidige coronamaatregelen heeft de gemeente de benodigde QR-code weggehaald. Op een later moment komt die terug.

Nederlands hoogste gebouwen staan in...

Als het om een goed gevulde skyline gaat, doet Rotterdam het goed. De zes hoogste torens van Nederland staan in deze havenstad. De toren op de zevende plek staat in Amsterdam.

Bron: Rijnmond

De zogenaamde 'grootste verbouwing van Nederland'

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld