NIEUWS
26 juli 2021

Meer digitaal werken = meer data = meer datacenters die gebouwd moeten worden

De datacentersector wordt een steeds belangrijkere bron van werk. Digitaal werk en onderwijs is vaker de standaard, waardoor de vraag naar datacenterdiensten- en personeel gestaag groeit. Ook zetten scholen meer in op deze trend, wat leidt tot versnelling van onderwijsinnovatie. Dit vraagt om meer datacenters en in het verlengde daarvan meer personeel die de datacenters gaan bouwen en installeren. Om welke getallen gaat het?

Brancheorganisatie Dutch Data Center Association (DDA), Workrate en Interxion: A Digital Realty Company, brengen deze ontwikkelingen in kaart in het onderzoek Datacenters & Werkgelegenheid 2021, uitgevoerd door onderzoeksbureau Pb7 Research.

Toename van meer dan 2.100 in 5 jaar

Het rapport laat zien dat het aantal medewerkers binnen datacenters met gemiddeld 8 procent per jaar toeneemt, van ca. 5.000 in 2021 tot meer dan 7.100 in 2026. Daarnaast zorgen datacenters voor veel banen bij toeleveranciers die datacenters ontwerpen, bouwen, inrichten, beveiligen en allerlei andere diensten en producten leveren.

In 2026 zijn zoโ€™n 9.000 mensen indirect werkzaam in de branche, een stijging van 3.000 banen ten opzichte van 2021. Bij elkaar komt de groeiverwachting neer op meer dan 5.000 extra banen in deze periode. Door de snelle groei van de sector vormt het vinden van voldoende technisch personeel een forse uitdaging, blijkt uit het rapport.

Meer dan 600 vacatures

Volgens het onderzoek is er โ€“ ondanks de lopende projecten โ€“ nog veel werk aan de winkel; er zijn nog steeds meer dan zeshonderd open vacatures. Met het structurele tekort aan technische krachten, zijn datacenters erbij gebaat om breder te kijken en ook andere talentgroepen te bereiken.

Gelukkig weten we bij Velox raad met installatiebedrijven die op zoek zijn naar kundige mensen, zoals Engineers, Uitvoerders, Werkvoorbereiders, BIM Modelleurs en Projectleiders elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Ben jij dat? Bekijk dan deze pagina of neem contact op met een van onze consultants via de contactgegevens onderaan deze pagina.


Bron: Dutch IT-channel

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
MBaga Zonneveld Consultant Business Development Installatietechniek
MBaga Zonneveld