HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Dit is Velox Nieuws “Je moet altijd met elkaar in overleg blijven”
NIEUWS
06 maart 2023 / 2

“Je moet altijd met elkaar in overleg blijven”

Interview met Christian van Reeden, projectleider Rembrandt Park One voor Dura Vermeer.

Het bloed van Christian van Reeden gaat altijd wat sneller stromen van mooie renovatie- en transformatieprojecten. Hij kan dan ook zijn hart ophalen, want sinds februari 2021 is hij voor Dura Vermeer projectleider is van Rembrandt Park One, een transformatie van een bestaand kantoorgebouw aan het Amsterdamse Rembrandtpark tot een duurzaam hoogwaardig kantoorgebouw met publieke functies. Velox sprak hem over het belang van open communiceren in de bouw.

Hoe is het gesteld met de reputatie van de bouw?

“De bouw is een fantastische werkomgeving, waarin je alle kanten op kunt. Na mijn studententijd had de bouw nog helemaal geen goede naam. De bouwfraude speelde en de sector zat in het schimmige hoekje. Gelukkig hebben projecten zoals Rembrandt Park, maar ook andere toonaangevende ontwikkelingen, de reputatie van de bouw echt een positieve impuls gegeven.”

Al zijn er natuurlijk nog steeds wel eens projecten waarbij het misgaat. Hoe kan dit worden voorkomen, denk jij?

“Door communicatie. Ik ben zelf iemand die graag transparant communiceert. Want als iedereen de kaarten op de borst houdt, escaleert het op een gegeven moment ergens, zeker in grotere projecten. Er spelen nu veel onzekerheden over wat de prijzen gaan doen; in de nabije toekomst en de komende jaren. Dat is zo lastig om in getallen uit te drukken. Juist daarom moet je altijd met elkaar in overleg blijven; om elkaar echt te kunnen vertrouwen en met elkaar dat risico te dragen.”

Hoe verloopt de communicatie binnen het project Rembrandt Park One?

“De sfeer in dit project is echt heel goed. Niet alleen binnen Dura Vermeer, maar ook tussen alle partners; de architect, de constructeur, de adviseurs en de klant. Ook de communicatie met Boelens De Gruyter, onze opdrachtgever, verloopt heel open en prettig. Dat draagt echt bij aan een positieve samenwerking.”
Projecten zoals Rembrandt Park, maar ook andere toonaangevende ontwikkelingen, geven de reputatie van de bouw een positieve impuls

Personeelstekort, woningtekort en energietransitie

Op deze thema's maken wij het verschil

Als projectbureau bevinden wij ons middenin de projectketen. Het woningtekort, personeelstekort en de energietransitie zien wij als een gezamenlijke uitdaging, waarbij we als Velox onze kennis van duurzaam bouwen, nieuwste technieken, HR en de inzet van personeel bij elkaar brengen. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Arie Wallenburg