NIEUWS
15 november 2020

Is thuiswerken in de bouwsector een optie?

Door de ontwikkelingen rondom het coronavirus moeten steeds meer organisaties flexibel werken. ‘Wie thuis kán werken, moet thuis werken’ luidt het advies.

Heb je je software in de cloud, dan ervaar je voordelen van flexibiliteit

Bedrijven die hun software in de cloud hebben ingericht ervaren nu de voordelen van de flexibiliteit. Voor hen verandert er eigenlijk niet zo veel: ze hebben zoals gebruikelijk overal en altijd toegang tot hun documenten en gegevens. Wat maakt dat ze ook in deze lastige tijd goed schakelen. Beschik je niet over een oplossing in de cloud, dan is dat een stuk lastiger. Hoe zorg je ervoor dat alle data actueel blijft? En dat iedereen toegang heeft tot alle documenten en gegevens?

Online werkplek niet vanzelfsprekend in de bouw

In de bouwbranche kan lang niet iedereen zomaar thuis werken, medewerkers op de bouwplaats kunnen hun werkzaamheden namelijk moeilijk vanuit huis verrichten. Daarentegen zijn medewerkers met functies bij onder andere de financiële afdeling, administratie, projectplanning, calculatie en werkvoorbereiding wel in staat om hun werkplek tijdelijk naar huis te verplaatsen. Heb je als werkgever alleen lokale pc’s ter beschikking? Dat betekent dat je medewerkers zijn gebonden aan kantoor en één apparaat, wat beperkend kan zijn. Met een ‘online werkplek’ hebben medewerkers altijd toegang tot de digitale omgeving van je organisatie. Medewerkers zijn niet meer afhankelijk van een werkplek op kantoor, maar kunnen overal inloggen, of het nou op mobiel, tablet of laptop is.

Werken in de cloud

Merk je tijdens deze ingrijpende tijden dat je werkplek toch niet zo flexibel is als gewenst? Dan kan de cloud een uitkomst bieden. Wanneer je werkt in de cloud, zijn je programma’s en gegevens op elke locatie en op ieder device bereikbaar. Zo kunnen jij en je medewerkers altijd en overal alle werkzaamheden uitvoeren. Hierdoor kun je optimaal gebruik maken van je ‘home office’ tijdens onaangekondigde, uitdagende periodes zoals we momenteel ervaren.

Voordelen van bouwsoftware in de cloud

Flexibiliteit

Als je werkt in de cloud, dan heb je altijd en overal op elk device toegang tot realtime data.


Veiliger

Werken in de cloud is veilig én toegankelijk. Microsoft is een van de grootste cloudproviders en biedt een cloudservice aan met een security garantie van 99,9%. Deze Azure Cloud van Microsoft biedt hiermee voor de bouwnijverheid een betere beveiliging van de data en gegevens dan elke andere servervorm.

Minder kosten

Doordat de software via het internet en als abonnementsvorm wordt aangeboden, hoef je geen grote investeringen in hardware en licenties meer te doen. Je betaalt per maand per user een bepaald bedrag, net als bij een telefoonabonnement.

Geen dataverlies – ongelimiteerde opslag

Regelmatig een back-up maken van je data, waarbij de vraag is of je wel genoeg opslagcapaciteit hebt, is niet meer van toepassing als u werkt in de cloud. Al je gegevens worden voortdurend opgeslagen en bewaard.

Toekomstbestendig

Kies voor een ERP-oplossing in de cloud, gespecialiseerd in je branche. Met een passende ERP-oplossing in de cloud ben je altijd up-to-date met de laatste softwareontwikkelingen en beschik je over de nieuwste technologieën.

Snellere processen

In plaats van servers te kopen en te onderhouden, geschikte opslag te vinden en meer technici in te huren, kies je ervoor om dit allemaal automatisch te laten regelen via bijvoorbeeld de Microsoft Azure cloud. Het vergroten en verkleinen van je opslag kunt op elk moment eenvoudig aanpassen.


Bron:
Jansen, B. (2020). Coronavirus vraagt om thuiswerken: is dat mogelijk in de bouwsector? Geraadpleegd van 4PS

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld