NIEUWS
10 juli 2020

Installatiesector in de lift na crisis

Resultaten van de BouwMonitor toonde aan dat juni een goede maand was voor de bouwsector, met name voor de installatiesector.

Installatiebranche
Opvallend is dat in een aantal deelsectoren de omzet in die maand hoger is dan precies een jaar eerder. Binnen de installatiebranche bijvoorbeeld hadden W-installateurs 2,4% meer omzet. Die installatiebedrijven verwachten dat 2020 ondanks de omstandigheden goed zal worden afgesloten. Een derde verwacht een hogere omzet dan vorig jaar juni, een ander derde verwacht dezelfde uitkomsten als een jaar eerder, en de rest verwacht lager uit te komen of schepte geen verwachtingen.

Werkklimaat
Die resultaten zorgen onder andere voor een optimistischere stemming over het herstel van de bouw uit de coronacrisis. Die steeg van 6% naar 10%. Daarnaast daalde de verwachting van grote schade door de crisis van 27% naar 21% van de steekproef. Wat betreft het personeelsverloop als onderdeel van het werkklimaat, de coronacrisis heeft niet of nauwelijks invloed gehad op baanverlies. Dit geldt voor zowel vast als tijdelijk personeel.

Crisisbestendig
De bouwsector heeft zich als een zelfredzame sector laten zien vanaf halverwege maart 2020. Zo bleef de vraag naar overheidssteun voor bedrijven in de sector relatief laag (< 20%) en de verwachting dat die steun in de toekomst nodig is daalde van 9% in mei naar 4% in juni.

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld