HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Dit is Velox Nieuws Dnata investeert €200 miljoen in cargo faciliteiten Schiphol
NIEUWS
25 februari 2022 / 6

Dnata investeert €200 miljoen in cargo faciliteiten Schiphol

Dnata, een wereldwijde aanbieder van lucht- en reisdiensten, heeft een grote investering van meer dan €200 miljoen aangekondigd in een volledig geautomatiseerd vrachtcentrum, Dnata Cargo City Amsterdam, op Amsterdam Airport Schiphol. Als een van de grootste en meest geavanceerde faciliteiten in zijn soort, zal Dnata Cargo City Amsterdam de laadcapaciteit in Nederland aanzienlijk vergroten en veel nieuwe banen creëren.

Cargo City Amsterdam

De faciliteit van 61.000 m², gelegen op Schiphol Zuid-Oost, zal 19.000 m² magazijnruimte omvatten en in staat zijn om meer dan 850.000 ton vracht per jaar te verwerken. Het voldoet aan de hoogste industrienormen en zorgt voor een efficiënte en veilige afhandeling van alle soorten vracht, inclusief bederfelijke waren, farmaceutische producten, gevaarlijke goederen, post, levende dieren, vliegtuigmotoren en voertuigen. Het is de bedoeling dat de faciliteit in 2024 operationeel wordt. Dnata Cargo City Amsterdam wordt ontwikkeld door Schiphol Commercial Real Estate en door Lödige Industries uitgerust met geavanceerde technologieën. Het project is de grootste commerciële vastgoedontwikkeling van Schiphol Real Estate ooit bij AMS. Bovendien zal het project BREEAM Excellent-certificering behalen voor duurzaamheid en milieuvriendelijk ontwerp van de faciliteit.

Gamechanger in de vrachtindustrie

Momenteel levert Dnata passagiers-, grondafhandelings- en vrachtdiensten aan 29 luchtvaartmaatschappijen op Schiphol Amsterdam. Het klantgerichte team van dnata Nederland bestaat uit 1.000 luchtvaartprofessionals, die meer dan 1,5 miljoen passagiers bijstaan, zorgen voor een soepel verloop van zo'n 8.000 vluchten en jaarlijks 580.000 ton vracht afhandelen. David Barker, dnata's Divisional Senior Vice President voor Airport Operations, zei: "We zijn verheugd om een ​​enorme, langetermijninvestering in onze vrachtactiviteiten aan te kondigen. Dnata Cargo City Amsterdam zal een game changer zijn in de regionale vrachtindustrie en zal aanzienlijke commerciële voordelen voor onze partners, hun klanten en de lokale economie. Onze nieuwe vrachtfaciliteit zal ons in staat stellen te voldoen aan de snel groeiende vraag naar onze efficiënte en betrouwbare diensten en onze klanten de beste oplossingen te bieden. Bovendien helpt het ons om onze twee kernbeloften van kwaliteit en veiligheid consequent na te komen. We bedanken de teams van Schiphol Airport voor hun steun en kijken ernaar uit om onze succesvolle samenwerking voort te zetten om de positie van Amsterdam als toonaangevende vrachthub op het continent te versterken.

Jan Willem Weissink, Managing Director, Schiphol Commercial: “Amsterdam Airport Schiphol is de best verbonden luchthaven van Europa, met de meest directe vliegbestemmingen. De vrachtoperatie is van cruciaal belang voor het netwerk van onze luchthaven, wat nog duidelijker werd tijdens de COVID-pandemie. Schiphol werkt samen met dnata en andere partners aan een zeer succesvolle, efficiënte en duurzame vrachtoperatie. We zijn verheugd dat we zijn begonnen met de bouw van dnata Cargo City Amsterdam voor een van onze belangrijkste partners in de vrachtoperatie op Amsterdam Airport Schiphol”.

Toonaangevende technieken

Dnata Cargo City Amsterdam wordt uitgerust met twee aparte geautomatiseerde op- en ophaalsystemen (ASRS), gebruikmakend van de nieuwste technologie van Lödige, voor import en export met twaalf stapelkranen. In totaal zullen hier tot 2.500 pallets worden opgeslagen. Daarnaast zal een aparte opslag voor ULD's worden bediend door vier heftrucks (ETV's). Ook zal dnata gebruik maken van zeven intelligente automatisch geleide voertuigen (AGV) om flexibel en schaalbaar ULD-transport binnen de terminal mogelijk te maken. Deze AGV's, die een recente productinnovatie van Lödige Industries vertegenwoordigen, zullen hier voor het eerst op grote schaal worden toegepast. Een ander bijzonder kenmerk is de implementatie van slimme poorten, die automatisch het volume en het gewicht van alle inkomende zendingen registreren door ze in 3D te scannen, waardoor de afhandeling aanzienlijk wordt versneld en de kwaliteit van de dienstverlening wordt verbeterd.

Alle elementen worden geïntegreerd in een alomvattend high performance warehouse management systeem om dnata in staat te stellen haar activiteiten en dienstverlening op Schiphol verder te laten groeien. De hoge mate van automatisering bespaart dnata niet alleen ruimte en tijd, maar verhoogt ook de veiligheid en maakt personeel vrij voor waardevollere taken.

Personeelstekort, woningtekort en energietransitie

Op deze thema's maken wij het verschil

Als projectbureau bevinden wij ons middenin de projectketen. Het woningtekort, personeelstekort en de energietransitie zien wij als een gezamenlijke uitdaging, waarbij we als Velox onze kennis van duurzaam bouwen, nieuwste technieken, HR en de inzet van personeel bij elkaar brengen. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld