NIEUWS
24 augustus 2020

Digitalisering in de bouw: de toegevoegde waarde

Jaarlijks bedragen de faalkosten van bouwprojecten in Nederland zo’n 6 miljard euro, blijkt uit onderzoek van Canon Nederland (2019). Faalkosten in de bouw ontstaan vaak door oplopende personeels- en materiaalkosten en slechte risicobeheersing. Daarnaast is de snelheid, efficiency en kwaliteit van bouwprocessen voor verbetering vatbaar.

Van versnipperde data naar 360֯ real-time inzicht in uw bedrijfsprocessen

Veel bouwbedrijven gebruiken bijvoorbeeld nog steeds papierwerk voor hun bedrijfsprocessen of werken met afzonderlijke digitale oplossingen die niet met elkaar communiceren voor bijvoorbeeld rapportages, projectplanning of informatieverwerking. Hierdoor bestaat het risico dat er strategische beslissingen genomen worden op verouderde informatie. Daarnaast mist men vaak inzicht in de bedrijfsprocessen, doordat deze informatie niet met elkaar geïntegreerd zijn. Het gevolg is dat iedere schakel in het bouwproces over andere informatie beschikt. Door een gebrek aan inzicht kan men lastiger anticiperen op trends, ontwikkelingen en uitdagingen.

Een geïntegreerde softwareoplossing levert geld op


Het ontbreken van integratie tussen verschillende softwaresystemen kan zorgen voor onjuiste of vertraagde data. Een integraal ERP-systeem voor uw bouwbedrijf zou de oplossing kunnen zijn voor deze problemen. Zo blijkt bijvoorbeeld uit meer dan 1000 ROI-casestudies dat de geïntegreerde ERP-software van Microsoft Dynamics 365 gemiddeld 16,97 euro per geïnvesteerde euro oplevert ten opzichte van 7,23 euro die vergelijkbare ERP-software oplevert.


Bron: Aannemervak. (2020, 24 augustus). De toegevoegde waarde van digitalisering in de bouw. Geraadpleegd van aannemersvak.nl

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld