NIEUWS
17 mei 2021

Bijdragen aan het eerste Europese project van Studio Gang!

Q Residences - ook bekend onder de naam Buitenveldertselaan - is het eerste Europese project van het wereldwijd genomineerde architectenbureau Studio Gang uit Chicago. Studio Gang benadert architectuur op een innovatieve manier. Niet alleen esthetiek, maar ook de sociale functie en de manier waarop wordt omgegaan met natuur in de stad spelen een rol in het ontwerpproces.

Al die elementen komen samen in Q Residences: een stedelijke sculptuur met een kosmopolitische uitstraling. Een Velox-collega werkt hier sinds april dit jaar aan mee als Chef-Monteur werktuigbouwkunde.

Woningtekort terugdringen met 248 woningen

Het wooncomplex telt in totaal 248 dure en middeldure huurwoningen. Ook is er zo’n 500 m2 op de begane grond bestemd voor functies als horeca, lifestyle en retail. De circa 130 parkeerplaatsen worden gerealiseerd in een ondergrondse parkeergarage en er komt een grote fietsenstalling voor 700 fietsen.
Bron: jp van eesteren

Opdrachtgever: Kroonenberg Groep met NEOO als gedelegeerd ontwikkelaar
Architect: Studio Gang Chicago, co-architect Rijnboutt, landschapsarchitect Piet Oudolf en interieurarchitect Piet Boon
Adviseur: IMD Raadgevende Ingenieurs, Techniplan Adviseurs bv, Peutz en BBN Adviseurs
Looptijd: 2019 - 2022

NIEUW: HET TWEEDE VELOX MAGAZINE!

Lees meer ontwikkelingen in ons gloednieuwe magazine!

Vergaar nieuwe inzichten en lees ervaringen van aannemers als Jaco Duijst van Bosman Bedrijven en van Velox-collega's die werkzaam zijn op projecten als de Schiphol A-pier, de nieuwbouw van het RIVM en de gebiedsontwikkeling in Amsterdam-Noord: Overhoeks.

Ook in deze editie: een interview met niemand minder dan Coen van Oostrom, oprichter en CEO van EDGE en de ontwikkelaar van projecten als Valley, De Rotterdam en EDGE Amsterdam WEST.

Vraag het magazine nu aan en blader er eind deze maand doorheen!

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld