HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Dit is Velox Nieuws Aantal vacatures bouw door het dak
NIEUWS
30 augustus 2021

Aantal vacatures bouw door het dak

Het personeelstekort is een hot topic in de zomer van 2021. Veel sectoren kampen met een tekort aan handjes, veelal te wijten aan de gevolgen van de coronacrisis. Ook de bouw heeft, vooral dit jaar, last van een hoog aantal openstaande vacatures.

Het aantal vacatures in de bouwsector is in het tweede kwartaal van 2021 opgelopen naar een recordhoogte. In één kwartaal kwamen er 3.600 bij. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Sinds 1997 – het moment waarop het CBS de metingen startte – is het aantal vacatures in één kwartaal nog nooit zo hoog geweest. In totaal stonden er in het tweede kwartaal 21.100 vacatures open.

Aantal openstaande vacatures in de bouw sinds 2014

Alleen het eerste kwartaal van 2008 komt in de buurt van deze cijfers: toen stonden er 20.700 vacatures open. 2019 was ook een jaar met hoge personeelstekorten. Het eerste kwartaal kwam toen uit op 19.000 openstaande vacatures. Vorig kwartaal ging dit nog om een toename van 2000 banen.

Moeilijkst in te vullen vacatures

Vooral de vraag naar Uitvoerders in de werktuigbouw is groot. Voor dit beroep is 73 procent van alle vacatures niet in te vullen, blijkt uit een analyse van ABN Amro eerder deze maand.

Gelukkig heeft Velox in de afgelopen 10 jaar een groot netwerk opgebouwd. Vooral voor mensen met de volgende beroepen is Velox een steeds grotere en bekender partner geworden:

  • Werkvoorbereider Bouw, Elektrotechniek en Werktuigbouw
  • Uitvoerder Bouw, Elektrotechniek en Werktuigbouw
  • BIM Modelleur Bouw, Elektrotechniek en Werktuigbouw
  • Bouw, Elektrotechniek en Werktuigbouw
  • (CAD-)Engineer Elektrotechniek en Werktuigbouw

Bekijk hier al onze vacatures of neem contact met ons op als je juist op zoek bent naar professionals in deze posities.


Bron: Cobouw

Personeelstekort, woningtekort en energietransitie

Op deze thema's maken wij het verschil

Als projectbureau bevinden wij ons middenin de projectketen. Het woningtekort, personeelstekort en de energietransitie zien wij als een gezamenlijke uitdaging, waarbij we als Velox onze kennis van duurzaam bouwen, nieuwste technieken, HR en de inzet van personeel bij elkaar brengen. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Arie Wallenburg