HET PROJECTBUREAU VOOR MEESTERS IN DE BOUW
menu
Home Dit is Velox Nieuws 5 tips om faalkosten te reduceren
NIEUWS
21 februari 2022 / 3

5 tips om faalkosten te reduceren

Volgens onderzoek van ABN AMRO komen faalkosten het meest voor in de uitvoeringsfase. De oorzaken hiervan zijn deels terug te voeren op de huidige hoogconjunctuur en deels op fouten in de voorbereidingsfase, die in de uitvoering tot uiting komen. Tijdsdruk is de meest genoemde oorzaak en slechte werkvoorbereiding wordt als tweede genoemd. Lees onze 5 tips om faalkosten bij jouw organisatie te reduceren. 

1. Stel vroegtijdig je behoefte aan professionals vast

Zorg dat je zo vroeg mogelijk inzichtelijk hebt hoeveel personeel je voor een project nodig hebt. De meeste grote aannemers en installateurs vissen uit dezelfde flexibele schilvijver. Hoe later je vaststelt hoeveel personeel je nodig hebt voor een project, hoe groter de kans is dat je achter het net vist (of niet de juiste kwaliteit in huis hebt). Begin daarom vroeg, ruim een half jaar voorafgaand aan de start van je project.

2. Maak de rekensom

Ga eerst na hoeveel mensen je vast in dienst hebt die aan project X kunnen werken. Houd hierbij rekening met toekomstig verloop van personeel en personeel in de ziektewet. Ga vervolgens na hoeveel professionals en met welke functies je uit de flexibele schil moet putten.

3. De juiste professional op de perfecte plek

Wat geregeld gebeurt is dat er flexibel personeel wordt ingezet voor een bepaald werk, maar dat de kennis en kunde van dat personeel niet toereikend is. Een project kan daardoor vertraging oplopen en er kunnen onherstelbare fouten insluipen met alle gevolgen van dien. Kwaliteit waarborgen is daarom van groot belang. Een duurzame relatie met een projectbureau met een groot netwerk aan professional is daar essentieel voor. Door een duurzame samenwerking op te bouwen ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit op de meest complexe projecten.

4. Schakel de hulp in van een specialist en sorteer sneller voor

Vind niet zelf het wiel uit maar laat een specialist sneller voorsorteren. Consultants denken mee over het opzetten van bijvoorbeeld strategische personeelsplanningen een overleggen daarbij direct de geschikte persoon voor de positie. Daardoor verlies je geen tijd bij het voorsorteren en kun je je energie op andere zaken richten.

5. Evalueer en optimaliseer

Rapporteer en beoordeel hoe je vaste en flexibele personeel het werk heeft aangepakt en opgeleverd. Benoem de tips en tops: wat ging goed en hoe kunnen we het de volgende keer beter doen. Wederom geldt, heb je een vaste partner waar je zaken mee doet om flexibel personeel in te zetten, dan staat die partner ook klaar om mee te evalueren en jou de volgende keer aan iemand voor te stellen die beter aansluit bij jouw wensen.

Personeelstekort, woningtekort en energietransitie

Op deze thema's maken wij het verschil

Als projectbureau bevinden wij ons middenin de projectketen. Het woningtekort, personeelstekort en de energietransitie zien wij als een gezamenlijke uitdaging, waarbij we als Velox onze kennis van duurzaam bouwen, nieuwste technieken, HR en de inzet van personeel bij elkaar brengen. Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Patrick van Breukelen Financieel Administratief Medewerker
Patrick van Breukelen