NIEUWS
01 april 2021

3 dingen die duurzame bedrijven doen voor ‘groen’ bouwen

De strijd tegen klimaatverandering vereist een wereldwijde inspanning. Daarom ondernemen organisaties over de hele wereld stappen om de duurzaamheid op alle mogelijke manieren te verbeteren. Het is mogelijk dat een gebouw een grote belasting voor het milieu is, vooral een groot bedrijfspand. Daarom is het belangrijk dat nieuwe constructies worden ontworpen met het oog op duurzaamheid en dat oude constructies worden bijgewerkt om de impact op het milieu te minimaliseren.

Dit is wat dit soort bedrijven doet om de duurzaamheid in de groene bouwsector te verbeteren:

1. De energie-efficiëntie verbeteren

Het verminderen van het energieverbruik is een enorme stap in de richting van duurzaamheid. Veel duurzame bedrijven verminderen het energieverbruik voor klanten door energieaudits en -analyses uit te voeren op alle onderdelen van een gebouw.

Dit omvat meer dan een eenvoudig onderzoek naar hoe vaak de lichten blijven branden. Hun audits omvatten een analyse van verlichting, verwarming en isolatie. Hierdoor kunnen ze controlesystemen en instelpunten opnieuw kalibreren om energie te besparen.

Gebouwen die een energieaudit ondergaan, kunnen het verbruik van zowel gas als elektriciteit verminderen. Dit vermindert niet alleen de milieu-impact van een gebouw, maar het levert ook enorme besparingen op voor nutsvoorzieningen. Het is een overwinning voor het milieu en een overwinning voor uw winst.

Bedrijven aarzelen vaak om duurzame updates aan hun faciliteiten door te voeren, omdat ze geen onderbreking van hun bedrijfsactiviteiten willen. Het vermogen om verstoringen te voorkomen, is een enorme stimulans voor bedrijven om hun faciliteiten bij te werken, omdat ze geld kunnen besparen zonder hun gebruikelijke inkomsten te verliezen.

2. Gebruik zonne- en fotovoltaïsche energie

Naast het verbeteren van de energie-efficiëntie, implementeren duurzame energiebedrijven ook schonere energie. Ze gebruiken zonne- en fotovoltaïsche energie, een schone en hernieuwbare energiebron. Gebouwen die overschakelen van het gebruik van niet-hernieuwbare energiebronnen naar hernieuwbare energiebronnen, kunnen een grote impact hebben op de wereldwijde inspanningen om het milieu te sparen.

De voordelen van dit soort energie?

Zonne- en fotovoltaïsche energie verminderen niet alleen het verbruik van niet-hernieuwbare energiebronnen, maar het bespaart ook geld. Het verlaagt de elektriciteitsrekening en het kan ook inkomsten genereren dankzij belastingvrije inkomsten uit zogenaamde feed-in-tarieven.

3. Bouw duurzame, langdurige constructies

Het meest milieuvriendelijke gebouw bestaat al. Energieverbruik en afval kunnen problemen opleveren bij nieuwbouw. Dat is de reden waarom een ​​duurzaam bedrijf gebouwen zal creëren die bedoeld zijn om lang mee te gaan en dat ze ook oude gebouwen opknappen om ze langer mee te laten gaan.

Het is tegenwoordig gebruikelijk dat nieuwe constructies snel worden gebouwd en met het oog op een snelle winst, in plaats van een lange levensduur te hebben. Dit is een enorm verkwistende praktijk.

Neem de Museum of London. Een oud gebouw wat een opknapbeurt nodig had. Dit museum had meerdere reparaties en upgrades nodig om lang mee te gaan. Duurzame energiebedrijven werkten mee aan weerbestendigheid en renovatie van vliesgevels. Ze werkten ook aan voorlakreparaties, borstweringsafdekkingen, bekledingspanelen en dakbedekking.

Dergelijke updates zijn nodig in oude gebouwen om te voorkomen dat een gebouw in verval raakt, wat vaak leidt tot sloop en de bouw van een nieuw gebouw. Het is doorgaans beter voor het milieu om gebouwen door de jaren heen op te knappen en de nodige reparaties uit te voeren.

Meer nieuws

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld