Research & Diagnostisch Centrum

In Amsterdam wordt een nieuw Research & Diagnostisch Centrum (RDC) gerealiseerd, onderdeel van het VU Medisch Centrum. Het gebouw brengt onderzoek van verschillende disciplines samen en heeft een duurzaam ontwerp.  
OVER HET PROJECT

Dit toonaangevende project is onderdeel van de toekomstige uitbreidingsplannen van het VU medisch centrum en zal gaan bestaan uit diverse kantoren en laboratoria. Het project heeft 11 bouwlagen, een oppervlakte van ongeveer 28.200 vierkante meter en een budget van 28 miljoen euro. 

HET 'ADORE' PROJECT
Het gebouw is onder andere bestemd voor het zogeheten ‘ADORE’ project, dit staat voor Amsterdam Oncology and Neuroscience Research. 'ADORE' is een nieuwe en innovatieve manier van onderzoek verrichten, waarbij oncologisch en neurowetenschappelijk onderzoek vanuit het VUmc en Academisch Medisch Centrum (AMC) samenkomt. Verder zullen diagnostische laboratoria op het gebied van pathologie en klinische genetica in het RDC worden gehuisvest. Op de begane grond wordt de polikliniek van het MS Centrum en Alzheimer Centrum gehuisvest. In de kelder komen obductie- en mortuarium-faciliteiten en wordt een warmte-en koudeopslag geplaatst.

EEN ‘HEALING ENVIRONMENT’
Het gebouw is ontworpen vanuit het idee van een ‘healing environment’, wat duurzaamheid en flexibiliteit centraal stelt. Het gebouw bevat twee atria die volledig ‘groen’ zijn ingericht, met werkruimtes en binnentuinen. Deze ruimtes moeten zorgen voor licht, lucht en ruimte in het gebouw en een prettige werkambiance creëren. Ook wordt er een duurzame gevel aan het gebouw toegevoegd: een zelfbeschaduwende gevel die bestaat uit een opstapeling van verticale lamellen gemaakt van keramische platen die fijnstof, stikstof en vluchtige organische stoffen binden. Het project heef het BREEAM-certificaat ‘Very Good’ gekregen.

Wil jij werken op toonaangevende projecten als dit Research & Diagnostisch Centrum in Amsterdam? Wat dacht je van de Zalmhaventoren of het nieuwe hoofdkantoor van Booking.com? Neem eens een kijkje tussen onze vacatures. 

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld