Inntel Hotels Den Haag Marina Beach

Scheveningen krijgt een nieuwe blikvanger aan het einde van haar boulevard met een wel heel bijzonder ontwerp. Het hotel, dat de entree van de haven markeert, krijgt 226 kamers die zo’n 11.000 vierkante meter BVO groot worden. Naast een dakterras krijgt de bovenste verdieping ook een wellness met binnenzwembad. Daarnaast krijgt het hotel vergaderzalen, en op de begane grond een restaurant met terras en een bar. Meer weten? Lees snel verder!

OVER HET PROJECT

De bouw van het hotel is in handen van Boele & van Eesteren en de technische installaties worden verzorgd door Homij Technische Installaties, beide dochters van Volker Wessels.

Een gezonde dosis Vitamin Sea


KCAP Architecten Rotterdam heeft het 4-sterren hotel ontworpen alsof er een zeilrace vanuit de haven van Scheveningen start. Dit geeft het gebouw een dynamische identiteit mee. Ook ziet het er vanuit alle hoeken anders uit, doordat de zijden ongelijke delen met diagonale lijnen heeft. Wat ook opvalt aan het ontwerp, is dat de ‘zeilen’ elkaar net niet raken en gebold zijn door de 'wind'.

Twee jaar


In het najaar van 2018 startte aannemer Boele & Van Eesteren met de bouw. In oktober 2019 werd het hoogste punt bereikt wat vervolgens op 22 november officieel gevierd werd nabij het noordelijk havenhoofd.

Na het bereiken van de bouwhoogte is er begonnen aan de werkzaamheden aan de gevel. Deze 6.000 vierkante meter aan aluminium vliesgevels wordt verzorgd door Alkondor. Naar verwachting zijn alle werkzaamheden in het vierde kwartaal van 2020 afgerond en kan de opening van het hotel begin 2021 plaatsvinden, aldus Marcel Schipper, directeur van VolkerWessels Vastgoed.

Het Noordelijke Havenhoofd


VolkerWessels Vastgoed is niet alleen de opdrachtgever van Inntel Hotels Den Haag Marina Beach, maar herontwikkelt het hele Noordelijke Havenhoofd om ruimte te maken voor de aanwezige visverwerkende bedrijven. De totale ontwikkeling omvat zo’n 85.000 vierkante meter bruto vloeroppervlakte en een herinrichting van het openbaar gebied.

Wil jij ook werken op toonaangevende projecten zoals deze? Bekijk dan eens onze vacatures!

Contact

Vragen of interesse?

Ik ben elke werkdag tussen 7:00 en 19:00 bereikbaar.
Heb je nog vragen?
Kisito Zonneveld Consultant Bouw, Installatie- en Civiele techniek
Kisito Zonneveld